Ti zaista možeš sve

Treći temelj glasi: OSEĆAJTE TO! Birajte da se osećate dobro, da osećate ljubav, vežbajte da osećate misli koje ste stavili u maštu, onako kako biste ih osećali da se dešavaju u realnosti.
Autor četvrti

temelj definiše kao: MOLIM VAS ZA PAŽNJU. Odlučite da „živite od kraja koji priželjkujete, a ne ka kraju koji su vam drugi odredili“. Držite svoje namere za sebe, da biste izbegli dobronamerna mišljenja okoline.

Peti temelj je Dr Dajer definisao kao: PRE NEGO ŠTO UTONEM U SAN, a kojim savetuje da poslednjih 5 minuta pre nego što zaspimo, kao najvažnije minute u jednom danu, posvetimo preuzimanju osećanja ispunjene želje, da mislimo: Ja jesam, Ja sam ono što jesam, Ja sam Bog na delu, Ja sam ljubav itd. Naš podsvesni um ne spava, i ono što mu date kao misli i osećanja, to i priziva. Zato posebno pred spavanje izbegavajte strahove, brige, i ostale negativne emocije.
Poslednju preporuku koju daje čitaocima izražava kroz 7 pitanja koja sebi treba da postavimo kada počinjemo život ispunjenih želja. Između ostalih i da li je to što želimo prirodno, da li smo voljni da komandujemo svojim „ja sam“ prisustvom, da li smo oslobođeni toga da osuđujemo, preziremo i kritikujemo, da li da se molimo kao da su molitve već ostvarene (i preporučuje – da, kao da su sada i istina), da li je naš um otvoren za beskonačne mogućnosti..

Preporučila: Željka Zebić