Ti zaista možeš sve

Ti zaista možeš sve. To mi je prvo palo na pamet kada sam završila čitanje knjige „Ispunjene želje“. Dr Vejn V. Dajer je izuzetno cenjen pisac i govornik u oblasti ličnog razvoja u celom svetu

Njegov život potvrđuje da ono što drugima savetuje zaista daje rezultate – čovek kojeg život od rođenja nije mazio, koji se suočio i sa leukemijom. Šta on kaže, kako da zaista ispunimo naše želje?
Dr Dajer nas u sadržaj uvodi opisujući inicijalni trenutak i godine njegovog osvešćenja. Objašnjava tezu da se sve dešava istovremeno,

i juče i danas i sutra, odnosno da postoji jedino – sada. I naglašava da je mašta izuzetno važna, da je pod kontrolom misaonog procesa, u maštu treba da smestimo život kakav želimo, i živimo to kao da se materijalizovalo u stvarnosti.

Promenite koncept o samom sebi! Time sve počinje. Razvijte „viši koncept o sebi“, usvojite nove i odbacite postojeće stavove o tome šta možete da postignete. Nemojte više stvarati svoj identitet na osnovu onoga što su vas naučili. Osetite ne običnu, nego „goruću želju“,

koja često deluje kao opsesija. Prva takva koju treba da razvijete je želja – da se preobrazite, u osobu koja ne prihvata ograničenja. Steknite naviku da birate samo misli i ideje koje vam pomažu da se osećate dobro i moćno, i podižu na viši nivo svesti.

Odlučite da promenite svoja uverenja! Iako se godinama fizički menjate, postoji jedan nevidljivi, nepromenljivi deo vas. Ono što se menja neprekidno, nije stvarno, zato je vaš duh kao nepromenljiv – stvaran. Dr Dajer kaže da smo svi stvoreni iz istog izvora,

te da smo zapravo isti kao ono od čega smo potekli, ma kako nazivali taj izvor. Bog nije nešto spoljašnje, već deo nas. Vi ste bog, i kada to prihvatite „otkriće vam se univarzalna svest iznutra“.
Ti si Bog! Autor kaže: „Ja sam onaj koji jesam“ (reči koje je Bog rekao Mojsiju). Bog se manifestuje u bezbroj oblika, a vi ste jedan od tih uzvišenih.

Kada kažete: Ja sam (jesam), vi pokreće Boga na akciju. Ponavljate to često, umesto – ja nisam, ne mogu, nemam, čime gušite to „veliko prisustvo“ u sebi.
Postoji 5 temelja za ispunjenje želje. Prvi je da KORISITE MAŠTU, kao najveći dar koji ste dobili, u kojoj se prvo nalazilo sve što ste kasnije osetili čulima. Sanjajte i zamišljajte sebe kako postajete ono što želite. Ako živite s takvim mislima,
univerzum će se uskladiti s vama i to vam i dati. Nikada u maštu ne stavite misao koju ne želite u stvarnosti,

ideje o tome kakav je vaš život bio, misli drugih o tome šta možete a šta ne, i ne ograničavajte je trenutnim uslovima u kojima živite.

Drugi temelj je da ŽIVITE DO KRAJA. Imajte poverenja, razmišljajte i živite „od nečega“ a ne u „isčekivanju toga“.

Živite iz perspektive svoje mašte. Ne govorite sebi da se nadate nečemu već: Ja sam. Ne sumnjajte, ne mislite kada i kako će nešto biti, već SADA živite to iznutra. „Sve možemo da promenimo kada promenimo svoju energiju koju kreiramo mislima“.


Nastavak na sljedećoj stranici...